Videregående XL - en helg i STOR båt

- for deg som vil bli en tryggere, stødigere og dyktigere skipper

Dette kurset er for spesielt interesserte, som ønsker å lære tips og tricks fra en med ekstra lang erfaring fra både seiling og kursing.
Du har kanskje seilt en periode eller tatt noen av våre kurs, men vil nå bli mer komfortabel med å seile og manøvrere båter på f. eks. 40 fot i Norge eller utlandet.

Her blir det grundig gjennomgang av typiske utfordringer og en variert seilas, og tid til å drøfte gode løsninger for forskjellige situasjoner og aspekter ved å eie eller leie en båt.

Viktigste lærdom fra dette kurset blir å navigere trygt mellom holmer og skjær, og å ankomme nye havner og ankerplasser uten problem og uten "hjertet i halsen".

Beskrivelse / program

Vi starter med å gå grundig igjennom båt og utstyr for å bli kjent med hvordan ting fungerer, og planlegger deretter helgens seilas.
Vi seiler i normalt i retning Stavern, og besøker flest mulig steder for å få mye trening i å ankomme nye havner.

Mer om kurset

Instruktøren:
Det er kun våre mest erfarne instruktører som kjører dette kurset, typisk mer enn 25 års erfaring med seiling og sjømannskap.

Det viktigste på et slikt kurs er navigasjon og sikkerhet, samt den enkeltes trivsel og læring. Mannskapet roterer mellom oppgavene med jevne mellomrom og får erfaring med planlegging, navigasjon, nattseiling, seiltrimming manøvrering og sjømannskap.

Seilasen gir verdifull erfaring hvis du skal være skipper på egen eller leid båt i Norge eller utlandet - du kan få stort utbytte av kurset. Og hvis du er usikker på seiling i urent farvann langs norske- og svenskekysten vil kurset være midt i blinken for deg.

I tillegg til det man lærer og opplever vil man bli litt kjent med nye folk; det er alltid trivelige folk på slike kurs. Kort sagt kan dette bli verdifull lærdom og en stor opplevelse hvis du ikke har seilt stor båt langs kysten tidligere.

Kursbevis / kompetansebevis
Hvis du i løpet av kurset viser å beherske seiling, navigasjon, sjømannskap og manøvrering på en tilfredsstillende måte, etter instruktørens vurdering, kan du få utstedt vårt uformelle "Day Skipper" eller "Coastal Skipper" kursbevis som kan brukes som dokumentasjon på praktisk erfaring ved ønske om å leie båt i Norge eller utlandet.

Kurset gir også god trening for dem som tar sikte på en ICC-oppkjøring (International Certificate of Competency).

Praktisk info:

Krav om forkunnskaper

Ha prøvd seg som skipper tidligere, eller ha gjennomført Påbyggende eller Videregående seilkurs.

Varighet Fredag kl. 16 - søndag kl. 19

Farvann: Ytre Oslofjord

Antall deltakere: max 5

Oppmøtested

Holmsbu, Moss eller Horten

Kursbåt

Båter på 42-50 fot

Kursdatoer

Datoer kommer; meld gjerne interesse

Pris: kr. 9.900,-

Prisen dekker administrasjon, kurshefte, leie av båt, skipper/instruktør, forsikringer, havneavgifter, drivstoff, lån av vest, kaffe/te, kursbevis mm.

Hva du må ta med

Alle tar med egen mat og drikke, sovepose /sengetøy, regntøy, hansker, varme klær og sko med lyse såler mm. i hht. pakkeliste du får tilsendt.

Påmelding

Gå til vårt påmeldingsskjema for å melde deg på.